بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامت

یامن اسمه دوا و ذکره شفا

گزارش سالانه واحد بهداشت و تغذیه خدمتتان تقدیم می گردد.

          اهداف و راهکارهای بهداشت، سلامت و تغذیه در مجتمع آموزشی پویش

هدف کلی بهداشت در مدرسه عبارت است از تشخیص، تامین و ارتقاء سلامت جسمی، روانی
،اجتماعی و معنوی دانش آموزان و کارکنان مدارس.

بهداشت مدارس ضمن فعالیت برای تحقق اهداف بهداشت عمومی و دستیابی به اهداف دیگر از جمله آموزشی، تمرین مهارت های سالم زیستن، بهبود ، وضعیت ایمنی و بهداشت محیط مدرسه می باشد.

فهرست فعالیت ها:

  1. معاینات دهان و دندان توسط پزشک متخصص (ارسال نتیجه معاینات به اطلاع اولیاء جهت
    رفع بیماری های دهان و دندان)
  2. معاینات عمومی ( قلب،ریه، بررسی غده ی تیروئید و فشار خون) توسط پزشک متخصص
  3. انجام معاینات ناهنجاری های ستون فقرات(کیفوزیس، لوردوزیس،اسکلوزیس) و صافی کف پا توسط متخصص ارتوپد
  4. برگزاری کارگاه آموزشی و نحوه ی صحیح مسواک زدن و استفاده از نخ دندان توسط دندانپزشک
  5. اجرای طرح فلورایدتراپی در دو نوبت به فاصله 6  ماه
  6. اجرای طرح تنبلی چشم (آمبلیوپ)
  7. معاینات دانش آموزان (اندازه گیری قد،وزن، سنجش بینایی، بررسی وضع پوست،
    مو و تغذیه) و ثبت در شناسنامه سلامت
  8. رسم نمودار رشد BMI (شاخص توده ی بدنی) وگزارش کتبی به اولیاء
  9. تست تخصصی سنجش شنوایی (ادیومتری) از کلیه دانش آموزان
  10. انجام تست قند خون ناشتا به صورت Random از دانش آموزانی که BMI آنها بالا
    یا پایین نمودار رشد است.
  11. برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه توسط پزشک متخصص تغذیه
  12. برگزاری کارگاه آموزشی آسیب های اجتماعی و آموزش بهداشت بلوغ توسط پزشک متخصص و مشاور جهت پایه های چهارم ، پنجم و ششم
  13. اجرای طرح پدیکولوس (تخم شپش)
  14. برگزاری روز درختکاری (کاشت و آموزش گل و گیاه توسط کارشناس گیاه شناس جهت فرهنگ سازی در نگهداری از گیاهان به دانش آموزان )
  15. آموزش تفکیک زباله از مبدا (طرح بازیافت)
  16. کنترل بهداشت محیط مدرسه (کلاس ها، راهرو، سرویس های بهداشتی و ناهارخوری و ... )
  17. کنترل بهداشت فردی کلیه دانش آموزان جهت پیشگیری از بیماری های واگیردار
  18. کنترل غیبت دانش آموزان از نظر بیماری های واگیردار و جداسازی آنها
    در بدو ورود به مدرسه
  19. تهیه تراکت و بروشور به مناسبت های مختلف
  20. برگزاری مسابقات بهداشت به صورت حل جدول و نقاشی
  21. آموزش و انجام کمک های اولیه و آموزش رعایت نکات ایمنی (مانور زلزله)
  22. آموزش و کنترل میان وعده های غذایی در زنگ های تفریح و نقش آن در رشد و یادگیری دانش آموزان در مدرسه
  23. اهمیت خوردن صبحانه در بدو ورود به کلاس جهت یادگیری و تمرکز بهتر
     قبل از شروع دروس
  24. برگزاری روز جهانی غذا ، هفته ی بهداشت روانی ، روز جهانی استاندارد و هفته بهداشت
  25. برگزاری روز هوای پاک و آموزش به دانش آموزان در محیط پارک جهت حفظ و نگهداری از گل و گیاه و درختان، جهت داشتن هوایی پاک و عاری از آلودگی و داشتن آسمان آبی
  26. آموزش و روش شستن صحیح دست ها جهت جلوگیری از بیماری های واگیردار، قبل
    از خوردن میان وعده های غذایی و ناهار
  27. برگزاری جشنواره غذاهای سنتی-ایرانی با هدف آشنا کردن ذائقه دانش آموزان با غذاهای ایرانی و فاصله گرفتن از فست فودها و آموزش انفاق و همدلی با هم نوعان و اشاعه ی فرهنگ انفاق و بخشش

لطفا جهت مشاهده طرح کار واحد بهداشت و تغذیه کلیک نمایید.

گزارش تصویری